Felhívás tanulmány írására

 

 

Felhívás tanulmány írására a negyedévente megjelenő ME.DOK (Média-Történet-Kommunikáció)  médiatudományi folyóirat 2018. évi 3-as és 4-es lapszámaiba. Határidő: 2018. augusztus 30. és 2018. október 30.

 

A szerkesztőség a következő témakörökhöz kapcsolódó tanulmányokat vár magyar, angol vagy román nyelven:

 

      új média

      írott és elektronikus média

      sajtótörténet

      film

      hír- és médiaszociológia

      politikai- és médiakommunikáció

 

A tanulmányok műfaja lehet elméleti, vagy történeti összefoglaló, empirikus kutatási elemzés, esettanulmány, vagy filmelemzés.

 

Folyóiratunk három nemzetközi adatbázisban jegyzett: CEEOL, Index Copernicus és ERIH+.

 

A tanulmányokat a kmki.kolozsvar@gmail.com e-mail címre várjuk. A közlési feltételek valamint a szakirodalomra való hivatkozás feltételei az alábbi linken találhatók: http://www.medok.ro/hu/szerkesztesi-alapelvek

 

A ME.DOK folyóirat az úgynevezett dupla anonim szakmai bírálati rendszert (double blind peer review) használja a tanulmányok elbírálására. Ez azt jelenti, hogy minden cikket szakértő kollégák bírálnak el anonim módon, úgy, hogy nem tudják, ki a tanulmány szerzője. A rendszer használatával arra törekszünk, hogy a lehető legszigorúbban kizárjuk a személyes szempontokat, és az összes cikket szakmai, tudományos szempontok szerint bíráljuk el. A cikk beérkezése és a publikálásra kész változat megszületése között jellemzően 2-3 hónap telhet el.

 

 

Az e-mailben kérjük feltüntetni, hogy a tanulmány a fenti felhívásra érkezett.