Peer review

Az ME.dok-hoz publikáció céljából küldött cikkeket tudományos szempontú elemzésnek vetjük alá. A szakértői értékelési folyamat az alábbi lépéseket követi:
• A szerkesztőség elemzi a kapcsolattartási címünkre (kmki.kolozsvar [at] gmail.com) továbbított tudományos anyagokat, annak megállapítása érdekében, hogy megfelelnek-e a folyóiratunk általános tematikájának (médiatörténet, média és kommunikációs elméletek, a média és a kultúra összefüggései stb.). Emellett ellenőrizzük azt is, hogy a beküldött cikkek megfelelnek-e az ME.dok szerkesztési elveinek és követelményeinek, és tiszteletben tartják-e a medok.ro honlap "Szerkesztési alapelvek" menüpontjában megjelölt szabályokat.
• Ha a cikk tiszteletben tartja az előző mondatban leírtakat, akkor egy a cikkeket átadjuk egy tudományos tanácsadó és elbíráló bizottságnak. Minden cikket dupla anonim szakértői elemzésnek vetünk alá (double blind peer review). Ez a folyamat eltarthat két vagy három hónapig is.
• Az ME.dok szerkesztői a javasolt változtatások határidejével együtt közlik a szerzőkkel a tudományos bizottság és a szerkesztőség által megfogalmazott megjegyzéseket és / vagy közzétételi feltételeket.